Urinesteen in afvoer, leiding, toiletpot of urinoir? :  

Urinesteen in afvoer toiletpot of urinoir? : Wanneer een urinoir of toilet verstopt raakt, is urinesteen in  de afvoer hier vaak de oorzaak van. Langdurige ophoping van urinesteen zorgt ervoor dat de sifon en achterliggende leidingen en afvoer verder dicht gaan zitten. Voor urinesteen in een watervrij urinoir leest u hier meer informatie. Normaal urinoir verstopt? Wij hebben een kant en klare oplossing.

Meerdere urinoirs met regelmaat verstopt? Klik hier voor onze “no cure, no pay“oplossing!

Urinesteen verwijderen:

De ontkalkers van ROVEQ kunnen de verstopping door urinesteen van het urinoir en toilet eenvoudig oplossen, in de meeste gevallen zonder demontage. U kunt zelf eenvoudig de Super ontkalker doseren of maak gebruik van onze service.

Grotere gebouwen met een urinesteenprobleem. 

Wij werken in zowel België als Nederland samen met enkele grote onderhoudsdiensten en kunnen hierdoor ook betrouwbare oplossingen bieden voor (lokale) overheden, publieke gebouwen en openbare ruimtes. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende demonstratie en de mogelijkheden.

Inmiddels hebben we al enkele gebouwen tot 8 verdiepingen hoog, het urinesteenprobleem volledig weten op te lossen. zonder overlast, demontage en andere werkonderbrekingen. Het toiletsysteem blijft volledig werken.

Toepassing: 

De urinesteen verwijderaars zijn  geurloos en veilig te gebruiken op RVS en plexiglas, de superontkalkers tasten geen leidingen en afdichtrubbers aan.

Uiteraard zijn deze producten ook uitermate geschikt voor het verwijderen van urinesteen in de toiletpot en het urinoir. Ook zeer geschikt voor het verwijderen van kalk in de badkamer

Last van kalk of urinesteenaanslag, lees dan verder. Vragen of advies nodig? Neem gerust contact met ons op.

Waarom ROVEQ urinesteenverwijderaars? 

Onze range urinesteen verwijderaars is speciaal voor dit doeleinde ontwikkeld om het probleem van urinesteen veilig in (vacuüm)toiletsystemen aan te pakken. Al decennialang wordt deze methode met succes toegepast in de luchtvaart en scheepvaart. Met andere producten liep men vaak tegen de problemen aan dat het urinesteen afbrokkelt en hierdoor meer ernstige verstoppingen veroorzaakt, of dat de leidingen en de afdichtrubbers aangetast werden met alle gevolgen van dien. Deze producten herkent u vaak aan het “bijtend” symbool en de bewering dat het product ook roest kan verwijderen. Deze producten tasten op lange termijn leidingen, toiletpotten en rubbers aan.

Onze producent heeft het voor elkaar gekregen een product te ontwikkelen dat het urinesteen oplost, dus niet afbrokkelt, en hierdoor gemakkelijk en geleidelijk het urinesteen in leidingen verwijdert. Zonder de nare eigenschappen van het aantasten. Dit product is dan ook uniek in zijn soort en is volledig veilig voor toiletpotten van porselein en zelfs RVS, afdichtrubbers, kunststof sifonnen en de leidingen. Het creëert een glad laagje op het urinesteen, zodat nieuwe vervuiling, bij juist gebruik, geen kans meer krijgt. Als ontkalker is het zelfs veilig te gebruiken op glas en plexiglas.

Inmiddels heeft ROVEQ al diverse grote kantorencomplexen, fabrieken, hotels en andere gebouwen met succes geholpen met het oplossen van hun urinesteenprobleem. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en eventuele referenties.

Met trots zeggen we: Urinesteen is geen probleem!

Een van onze opdrachten: Hiernaast ziet u onze vakman aan het werk tijdens een klus met 36 toiletten en urinoirs, welke allemaal verbonden waren met 1 leidingsysteem. In alle leidingen hebben we uiteraard alle urinesteen opgelost.  ook geïnteresseerd in onze service? Neem gerust eens contact op voor de mogelijkheden.

.

Aanbieding!
64,95 ( 78,59 incl. btw)
54,95189,00 ( 66,49 incl. btw)
Aanbieding!
18,95 ( 22,93 incl. btw)
Aanbieding!
17,45 ( 21,11 incl. btw)

MILIEU EN VEILIGHEID

ROVEQ urinesteenverwijderaar voldoet aan de strengste voorschriften met betrekking tot het milieu en de veiligheid.

De urinesteen verwijderaars worden oorspronkelijk ontwikkeld voor de luchtvaartindustrie door een ISO-14001 en ISO-9001 gecertificeerde producent. Hierdoor kunnen wij een 100% kwaliteitsgarantie geven!

KLANT WORDEN - DEMONSTRATIE OP LOCATIE
urinuars verstopt door urinesteen
Aanbieding!
64,95 ( 78,59 incl. btw)

Instructie verstopt urinoir:

Urinesteen in afvoer: Doseer 1 liter Superontkalker LIQUID langzaam in de afvoer van het urinoir, spoel het urinoir niet door en laat dit minimaal 12-24 uur inwerken. Spoel het urinoir na de inwerktijd zeer goed door met meerdere emmers warm water. Herhaal deze behandeling 5 keer voor een optimaal resultaat.
behandeling hoeft niet achter elkaar plaats te vinden. [su_button url=”https://roveq.nl/doseersysteem-tegen-urinesteen-urinoir/” target=”blank” background=”#169fda” size=”4″ icon_color=”#ffffff”]NIEUW: Of maak gebruik van onze unieke doseeroplossing.[/su_button]

Door de slimme ontkalkers op de juiste manier in de afvoer te doseren lost het urinesteen eenvoudig op. Onze ontkalker is bijzonder krachtig, maar zal het leidingwerk, toiletmechanisme en biologische zuiverings installaties niet beschadigen.

OF MAAK GEBRUIK VAN ONZE UNIEKE DOSEEROPLOSSING

Materiaalveiligheid

De ontkalkers van ROVEQ kunnen veilig gebruikt worden om urinesteen te verwijderen op RVS, kunststoffen en afdichtrubbers.  Voor het verwijderen van kalk en urinesteen in Urinoirs, (watervrije) toiletten, vacuüm toiletsystemen, chemische toiletten en badkamers. Geschikt voor de dagelijkse reiniging en periodiek onderhoud. Urinesteen in afvoer? ROVEQ heeft de oplossing!

urinesteen verwijderen

Ernstige vervuiling door urinesteen en een verstopte afvoer, dit hebben we weer opgelost door alleen de Superontkalker te doseren.

Urinesteen in afvoer

Door middel van een spoeling krijgen we leidingen vaak weer 100% schoon.

Filip Oosterlynck uit België

Ik heb gebruik gemaakt van de superontkalker voor de ontstopping van een zwaar verstopt urinoir en dat bleek uiteindelijk de oplossing te zijn, na eerst tal van andere producten geprobeerd te hebben. Het is belangrijk om het product ook correct te gebruiken. Daarom heb ik na ontvangst van de 5liter-fles contact opgenomen met Roveq. Men heeft mij uitgelegd dat men 1 liter superontkalker 12 tot 24 uur moet laten inwerken en dat men dan de gel en de opgeloste kalk overvloedig moet doorspoelen, desnoods met gebruik van een ontstopper om de zachte massa weg te drukken. en dat men die handelingen moet men vijfmaal herhalen. Ik heb dat precies zo gedaan (telkens iets meer dan 24 uur natuurlijk, om zeker te zijn) en het resultaat is perfect. Ik had nooit gedacht dat het urinoir zo goed zou werken. ook het toilet dat naast het urinoir staat, spoelt terug goed door. Voortaan gebruik ik Roveq om problemen te voorkomen. Men heft mij gezegd dat het goed kan zijn om bij een lange afwezigheid (vakantie) een liter superontkalker op de buizen te laten inwerken. Ik zal dat waarschijnlijk ook doen. Wat ik goed vind aan Roveq zijn de producten en de bijstand van klanten met deskundig advies. Dit is geen gewone internetwinkelmaar een voorbeeld van hoe internetwinkels en klantendiensten moeten zijn: er beantwoordt altijd iemand onmiddellijk de telefoon en die persoon weet ook waarover hij het heeft. Lang geleden dat ik dat nog meemaakte.

S.van Keimpema uit Gytsjerk:

De 4 cm dikke afvoerbuis van het urinoir zat helemaal dicht met urinesteen. Na van alles geprobeerd te hebben, door de Superontkalker van Roveq is het op aanwijzing van Veenstra, na ruim twee weken weer geheel open. Onvoorstelbaar.

Stefan van Dijk :

Op onze badkamer hadden we een verstopt toilet. Een rioolreinigingsbedrijf bij ons in de nabije omgeving heeft destijds tijdens een camera-inspectie een forse aanslag van urinestenen geconstateerd. Zij hebben destijds een dikke prijs opgegeven om deze eventueel te doen verwijderen. Toen ben ik zelf op zoek gegaan en uitgekomen bij Roveq. Robin heeft mij vakkundig en snel te woord gestaan en zijn Superontkalker heeft ervoor gezorgd dat mijn rioolafvoer nu weer nagenoeg brandschoon is. Superspul!! Robin is zelfs nog bij ons langs geweest om met zijn camera de afvoer nog eens te inspecteren en zodoende werd nogmaals bevestigd dat de afvoer goed schoon is. Nu gebruiken we zijn toiletreiniger om zodoende het riool schoon van urinestenen te houden. Robin bedankt!

Verwijderen van kalk en urinesteen uit de toiletpot, douchecabine en apparaten.

Ook voor het verwijderen van kalk en urinesteen in de toiletpot, douchecabine en apparaten zijn de ontkalkers van ROVEQ zeer geschikt. Veilig voor o.a. RVS en plexiglas. Lees verder voor meer informatie.

ROVEQ ontkalker / kalkverwijderen
6,4512,99 ( 7,80 incl. btw)
61,90 ( 74,90 incl. btw)
94,50 ( 114,35 incl. btw)
6,45 ( 7,80 incl. btw)

Gebruiksinstructies

De ontkalker kan veilig gebruikt worden in de afvoer van Urinoirs, watervrije toiletten en vacuüm toiletsystemen.

Instructie verwijderen van kalk in de toiletpot:

Voor dagelijkse reiniging kunt u eenvoudig de ROVEQ toiletreiniger gebruiken, een periodieke reiniger is niet meer nodig. Is de aanslag iets sterker, spuit dan de Superontkalker GEL onder de rand en in de pot, laat dit een nachtje inwerken om het vervolgens uit te borstelen.

Aanlag onder de waterlijn haalt u weg met de Superontkalker LIQUID. Doseer 500 ml LIQUID bij het water in en laat dit minimaal 4 uur inwerken, borstel de vervuiling vervolgens los. Is het niet ineens weg, herhaal dit dan nog eens.

Service op locatie

ROVEQ heeft de kennis en het materiaal om ernstige verstoppingen eenvoudig op te lossen, zonder demontage van de leidingen. Ook kunnen we u adviseren deze problemen zelf op te lossen.

Doseer eenheden: Deze mobiele en kosteneffectieve methode, zorgt dat alle toiletten kunnen blijven functioneren wanneer deze wordt uitgevoerd. Dit kan overal en op elk gewenst moment. De oplossing voor toiletten welke 24/7 in gebruik zijn.

Onze oplossingen zijn bijzonder kosten effectief. Een camera-inspectie voor en achteraf behoort tot de mogelijkheden.
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

camera inspectie

Wat is urinesteen.

Urinesteen en urinesteenaanslag, zijn te vergelijken met kalk en kalkaanslag. In water zit kalk, een mineraal dat kan neerslaan op oppervlakken.

In urine zitten ook minerale zouten die, al dan niet in combinatie met kalk, kunnen neerslaan op oppervlakken. Het betreft hier verschillende minerale zouten, die van nature in het menselijk lichaam voorkomen. Het zijn overigens diezelfde mineralen die bij sommige mensen nierstenen veroorzaken.

In huis kan urinesteen aanslag veroorzaken in de toiletten. Dat openbaart zich als eerste als een bruine of gele waas onderin de toiletpot, onder het waterpeil, die u met een toiletborstel en een normaal schoonmaakmiddel heel moeilijk, of helemaal niet weg krijgt.

Als de urinesteen zich ophoopt is dat te zien als een donkerbruine of bruine ‘koek’ onderin de pot. U bent dat vast wel eens tegengekomen als u onderweg eens gebruik moest maken van een openbaar toilet. Die bruine aanslag is dus géén roest en ook geen ontlasting zoals sommige mensen denken, maar aangekoekte urinesteen.

De vergissing is overigens heel begrijpelijk, die bruine aanslag in de toiletpot is gewoon geen fris gezicht. Zeker niet op plekken waar de toiletten er representatief uit horen te zien, zoals in restaurants en op hotelkamers, maar ook in ziekenhuizen en in spotcentra, waar hogere verwachtingen zijn van de hygiënische standaarden.

Bovendien vormen urinesteen en kalkaanslag een ideale voedingsbodem voor allerlei bacteriën. Die kunnen zich makkelijk hechten aan het  onregelmatige oppervlak van de aanslag en vermeerderen zich snel. Urinesteen in toiletten is dus niet allen een vies gezicht, het is ook vies!

4 reacties op “Urinesteen in afvoer

 1. Stijn De Smedt zegt:

  Ik lees dat Roveq dient gebruikt te worden in vacuüm toiletten of watervrije afvoer buizen.
  Mag het product dan niet in het toilet gieten waar water instaat?
  Mijn afvoer gaat horizontaal in de muur. Als ik het toilet wegneem, hoe giet ik het product dan zonder morsen in de afvoer?

 2. Hennie Zoetman zegt:

  Goedemiddag, mijn urinoir loopt al wel 20 jaar niet goed meer door. De RRS is vanmiddag geweest en zei dat hij zonder het urinoir van de muur te halen, niks kon doen. Hij denkt dat die vol urinesteen zit. Hij verwees mij naar ROVEQ. Ik heb zelf al alles geprobeerd met ontstoppers, maar niets hielp. Nu is mijn hoop gevestigd op ROVEQ. Kunt u mij zeggen wat ik het beste kan gebruiken met een goede prijs/ kwaliteit verhouding?
  mvg, Hennie Zoetman.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.