urinesteen in afvoer

Watervrij urinoir reiniger 750ml urinesteen verwijderen

Urinesteen in afvoer, leiding, toiletpot of urinoir? :  

Urinesteen in afvoer toiletpot of urinoir? : Wanneer een urinoir of toilet verstopt raakt, is urinesteen in  de afvoer hier vaak de oorzaak van. Langdurige ophoping van urinesteen zorgt ervoor dat de sifon en achterliggende leidingen en afvoer verder dicht gaan zitten. Voor urinesteen in een watervrij urinoir leest u hier meer informatie. Normaal urinoir verstopt? Wij hebben een kant en klare oplossing.

Meerdere urinoirs met regelmaat verstopt? Klik hier voor onze “no cure, no pay“oplossing!

Urinesteen verwijderen:

De ontkalkers van ROVEQ kunnen de verstopping door urinesteen van het urinoir en toilet eenvoudig oplossen, in de meeste gevallen zonder demontage. U kunt zelf eenvoudig de Super ontkalker doseren of maak gebruik van onze service.

Grotere gebouwen met een urinesteenprobleem. 

Wij werken in zowel België als Nederland samen met enkele grote onderhoudsdiensten en kunnen hierdoor ook betrouwbare oplossingen bieden voor (lokale) overheden, publieke gebouwen en openbare ruimtes. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende demonstratie en de mogelijkheden.

Inmiddels hebben we al enkele gebouwen tot 8 verdiepingen hoog, het urinesteenprobleem volledig weten op te lossen. zonder overlast, demontage en andere werkonderbrekingen. Het toiletsysteem blijft volledig werken.

Toepassing: 

De urinesteen verwijderaars zijn  geurloos en veilig te gebruiken op RVS en plexiglas, de superontkalkers tasten geen leidingen en afdichtrubbers aan.

Uiteraard zijn deze producten ook uitermate geschikt voor het verwijderen van urinesteen in de toiletpot en het urinoir. Ook zeer geschikt voor het verwijderen van kalk in de badkamer

Last van kalk of urinesteenaanslag, lees dan verder. Vragen of advies nodig? Neem gerust contact met ons op.

Waarom ROVEQ urinesteenverwijderaars? 

Onze range urinesteen verwijderaars is speciaal voor dit doeleinde ontwikkeld om het probleem van urinesteen veilig in (vacuüm)toiletsystemen aan te pakken. Al decennialang wordt deze methode met succes toegepast in de luchtvaart en scheepvaart. Met andere producten liep men vaak tegen de problemen aan dat het urinesteen afbrokkelt en hierdoor meer ernstige verstoppingen veroorzaakt, of dat de leidingen en de afdichtrubbers aangetast werden met alle gevolgen van dien. Deze producten herkent u vaak aan het “bijtend” symbool en de bewering dat het product ook roest kan verwijderen. Deze producten tasten op lange termijn leidingen, toiletpotten en rubbers aan.

Onze producent heeft het voor elkaar gekregen een product te ontwikkelen dat het urinesteen oplost, dus niet afbrokkelt, en hierdoor gemakkelijk en geleidelijk het urinesteen in leidingen verwijdert. Zonder de nare eigenschappen van het aantasten. Dit product is dan ook uniek in zijn soort en is volledig veilig voor toiletpotten van porselein en zelfs RVS, afdichtrubbers, kunststof sifonnen en de leidingen. Het creëert een glad laagje op het urinesteen, zodat nieuwe vervuiling, bij juist gebruik, geen kans meer krijgt. Als ontkalker is het zelfs veilig te gebruiken op glas en plexiglas.

Inmiddels heeft ROVEQ al diverse grote kantorencomplexen, fabrieken, hotels en andere gebouwen met succes geholpen met het oplossen van hun urinesteenprobleem. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en eventuele referenties.

Met trots zeggen we: Urinesteen is geen probleem!

 

 

Een van onze opdrachten: Hiernaast ziet u onze vakman aan het werk tijdens een klus met 36 toiletten en urinoirs, welke allemaal verbonden waren met 1 leidingsysteem. In alle leidingen hebben we uiteraard alle urinesteen opgelost.  ook geïnteresseerd in onze service? Neem gerust eens contact op voor de mogelijkheden.

urinesteen verwijderen uit mobiel toilet

 

de-vakman-aan-het-werk-verwijderen-urinesteen

Een van onze projecten, het verwijderen van urinesteen in een leiding achter het urinoir.

[su_button url=”https://roveq.nl/product-categorie/reinigingsmiddelen/ontkalkers/” target=”blank” background=”#169fda” size=”4″ icon_color=”#ffffff”]Ga direct naar de webwinkel[/su_button] [su_button url=”https://roveq.nl/service-op-locatie/” target=”blank” background=”#169fda” size=”4″ icon_color=”#ffffff”]Service op locatie[/su_button]

.[su_button url=”https://roveq.nl/doseersysteem-tegen-urinesteen-urinoir/” target=”blank” background=”#169fda” size=”4″ icon_color=”#ffffff”]NIEUW: Eenvoudig doseersysteem voor het verstopte urinoir.[/su_button]

De ontkalkers voordelig uitproberen? Maak gebruik van onze aanbiedingen.

ROVEQ Ontkalkers zijn verkrijgbaar voor grootverbruikers en particulieren, al vanaf 500 ml. Erg effectief en zuinig in gebruik.

Vragen? Neem contact met ons op of stel uw vraag via het contactformulier.

MILIEU EN VEILIGHEID

ROVEQ urinesteenverwijderaar voldoet aan de strengste voorschriften met betrekking tot het milieu en de veiligheid.

De urinesteen verwijderaars worden oorspronkelijk ontwikkeld voor de luchtvaartindustrie door een ISO-14001 en ISO-9001 gecertificeerde producent. Hierdoor kunnen wij een 100% kwaliteitsgarantie geven!

Klant worden – demonstratie op locatie

urinuars verstopt door urinesteen

Instructie verstopt urinoir:

Urinesteen in afvoer: Doseer 1 liter Superontkalker GEL langzaam in de afvoer van het urinoir, spoel het urinoir niet door en laat dit minimaal 12-24 uur inwerken. Spoel het urinoir na de inwerktijd zer goed door met meerdere emmers warm water. Herhaal deze behandeling 5 keer voor een optimaal resultaat.
behandeling hoeft niet achter elkaar plaats te vinden. [su_button url=”https://roveq.nl/doseersysteem-tegen-urinesteen-urinoir/” target=”blank” background=”#169fda” size=”4″ icon_color=”#ffffff”]NIEUW: Of maak gebruik van onze unieke doseeroplossing.[/su_button]

Door de slimme ontkalkers op de juiste manier in de afvoer te doseren lost het urinesteen eenvoudig op. Onze ontkalker is bijzonder krachtig, maar zal het leidingwerk, toiletmechanisme en biologische zuiverings installaties niet beschadigen.

De ontkalkers van ROVEQ kunnen veilig gebruikt worden om urinesteen te verwijderen op RVS, kunststoffen en afdichtrubbers.  Voor het verwijderen van kalk en urinesteen in Urinoirs, (watervrije) toiletten, vacuüm toiletsystemen, chemische toiletten en badkamers. Geschikt voor de dagelijkse reiniging en periodiek onderhoud. Urinesteen in afvoer? ROVEQ heeft de oplossing!

urinesteen verwijderen

Ernstige vervuiling door urinesteen en een verstopte afvoer, dit hebben we weer opgelost door alleen de Superontkalker te doseren.

Urinesteen in afvoer

Door middel van een spoeling krijgen we leidingen vaak weer 100% schoon.

Filip Oosterlynck uit België schreef op 10 Mei 2016, 08:45: Ik heb gebruik gemaakt van de superontkalker voor de ontstopping van een zwaar verstopt urinoir en dat bleek uiteindelijk de oplossing te zijn, na eerst tal van andere producten geprobeerd te hebben. Het is belangrijk om het product ook correct te gebruiken. Daarom heb ik na ontvangst van de 5liter-fles contact opgenomen met Roveq. Men heeft mij uitgelegd dat men 1 liter superontkalker 12 tot 24 uur moet laten inwerken en dat men dan de gel en de opgeloste kalk overvloedig moet doorspoelen, desnoods met gebruik van een ontstopper om de zachte massa weg te drukken. en dat men die handelingen moet men vijfmaal herhalen. Ik heb dat precies zo gedaan (telkens iets meer dan 24 uur natuurlijk, om zeker te zijn) en het resultaat is perfect. Ik had nooit gedacht dat het urinoir zo goed zou werken. ook het toilet dat naast het urinoir staat, spoelt terug goed door. Voortaan gebruik ik Roveq om problemen te voorkomen. Men heft mij gezegd dat het goed kan zijn om bij een lange afwezigheid (vakantie) een liter superontkalker op de buizen te laten inwerken. Ik zal dat waarschijnlijk ook doen. Wat ik goed vind aan Roveq zijn de producten en de bijstand van klanten met deskundig advies. Dit is geen gewone internetwinkelmaar een voorbeeld van hoe internetwinkels en klantendiensten moeten zijn: er beantwoordt altijd iemand onmiddellijk de telefoon en die persoon weet ook waarover hij het heeft. Lang geleden dat ik dat nog meemaakte.

ROVEQ ontkalker / kalkverwijderen

Verwijderen van kalk en urinesteen uit de toiletpot, douchecabine en apparaten.

Ook voor het verwijderen van kalk en urinesteen in de toiletpot, douchecabine en apparaten zijn de ontkalkers van ROVEQ zeer geschikt. Veilig voor o.a. RVS en plexiglas. Lees verder voor meer informatie.

Milieu en veiligheid: De ontkalkers van ROVEQ voldoen aan de strengste voorschriften met betrekking tot het milieu en de veiligheid. Geproduceerd door een ISO-14001 en ISO-9001 gecertificeerde producent, hierdoor kunnen wij een 100% kwaliteitsgarantie geven.   Al verkrijgbaar vanaf 500ml, Ga naar de webwinkel.

Super ontkalker LIQUID

Superontkalker LIQUID 10-ltr

Ons sterkste product, geschikt voor het verwijderen van kalkaanslag en urinesteen. Zeer geschikt voor apparaten en leidingen.

Super ontkalker GEL10 superontkalker gelDe dikke consistentie van deze krachtige industriële ontkalker heeft het vermogen om vast te klampen aan de kalkaanslag, bijvoorbeeld onder de toiletrand of de wanden van de douchecabine. Het werkt langdurig en effectief door. Ook voor gebruik in urinoir en de afvoerleiding van het urinoir

Toiletreiniger2 dozen 12x750ml Toiletreiniger inclusief gratis toiletborstel met randreinigerEen bijzondere krachtige reiniger met een speciale formule die vuil en urinesteen verwijdert. De gel hecht zich optimaal aan de rand van de toiletpot en werkt lang en grondig door.     Deze reiniger is zeer geschikt voor dagelijks gebruik.

De ontkalker kan veilig gebruikt worden in de afvoer van Urinoirs, watervrije toiletten en vacuüm toiletsystemen.

Instructie verwijderen van kalk in de toiletpot:

Voor dagelijkse reiniging kunt u eenvoudig de ROVEQ toiletreiniger gebruiken, een periodieke reiniger is niet meer nodig. Is de aanslag iets sterker, spuit dan de Superontkalker GEL onder de rand en in de pot, laat dit een nachtje inwerken om het vervolgens uit te borstelen.

Aanlag onder de waterlijn haalt u weg met de Superontkalker LIQUID. Doseer 500 ml LIQUID bij het water in en laat dit 12-24 uur inwerken, borstel de vervuiling vervolgens los. Is het niet ineens weg, herhaal dit dan nog eens.

 

Lees ook:     Verwijderen kalk/urinesteen uit de toiletpot / verwijderen kalk uit de badkamer.

Aanbieding ontkalkersProberen? Superontkalker LIQUID en GEL voor € 20, inclusief verzendkosten!
Klik op de afbeelding om gebruik te maken van deze aanbieding.

(exclusief 21 % btw, mogelijke toeslag voor het buitenland)

[su_button url=”https://roveq.nl/product/aanbieding-ontkalkers/” background=”#169fda” size=”4″ center=”yes” icon_color=”#ffffff”]Bestel nu![/su_button]

ROVEQ heeft de kennis en het materiaal om ernstige verstoppingen eenvoudig op te lossen, zonder demontage van de leidingen. Ook kunnen we u adviseren deze problemen zelf op te lossen.

Doseer eenheden: Deze mobiele en kosteneffectieve methode, zorgt dat alle toiletten kunnen blijven functioneren wanneer deze wordt uitgevoerd. Dit kan overal en op elk gewenst moment. De oplossing voor toiletten welke 24/7 in gebruik zijn.

Onze oplossingen zijn bijzonder kosten effectief. Een camera-inspectie voor en achteraf behoort tot de mogelijkheden.
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Urinesteen-verwijderen.nl

camera inspectie

Wat is urinesteen.

Urinesteen en urinesteenaanslag, zijn te vergelijken met kalk en kalkaanslag. In water zit kalk, een mineraal dat kan neerslaan op oppervlakken.

In urine zitten ook minerale zouten die, al dan niet in combinatie met kalk, kunnen neerslaan op oppervlakken. Het betreft hier verschillende minerale zouten, die van nature in het menselijk lichaam voorkomen. Het zijn overigens diezelfde mineralen die bij sommige mensen nierstenen veroorzaken.

In huis kan urinesteen aanslag veroorzaken in de toiletten. Dat openbaart zich als eerste als een bruine of gele waas onderin de toiletpot, onder het waterpeil, die u met een toiletborstel en een normaal schoonmaakmiddel heel moeilijk, of helemaal niet weg krijgt.

Als de urinesteen zich ophoopt is dat te zien als een donkerbruine of bruine ‘koek’ onderin de pot. U bent dat vast wel eens tegengekomen als u onderweg eens gebruik moest maken van een openbaar toilet. Die bruine aanslag is dus géén roest en ook geen ontlasting zoals sommige mensen denken, maar aangekoekte urinesteen.

De vergissing is overigens heel begrijpelijk, die bruine aanslag in de toiletpot is gewoon geen fris gezicht. Zeker niet op plekken waar de toiletten er representatief uit horen te zien, zoals in restaurants en op hotelkamers, maar ook in ziekenhuizen en in spotcentra, waar hogere verwachtingen zijn van de hygiënische standaarden.

Bovendien vormen urinesteen en kalkaanslag een ideale voedingsbodem voor allerlei bacteriën. Die kunnen zich makkelijk hechten aan het  onregelmatige oppervlak van de aanslag en vermeerderen zich snel. Urinesteen in toiletten is dus niet allen een vies gezicht, het is ook vies!

3 reacties op “Urinesteen in afvoer

 1. Stijn De Smedt zegt:

  Ik lees dat Roveq dient gebruikt te worden in vacuüm toiletten of watervrije afvoer buizen.
  Mag het product dan niet in het toilet gieten waar water instaat?
  Mijn afvoer gaat horizontaal in de muur. Als ik het toilet wegneem, hoe giet ik het product dan zonder morsen in de afvoer?

 2. Hennie Zoetman zegt:

  Goedemiddag, mijn urinoir loopt al wel 20 jaar niet goed meer door. De RRS is vanmiddag geweest en zei dat hij zonder het urinoir van de muur te halen, niks kon doen. Hij denkt dat die vol urinesteen zit. Hij verwees mij naar ROVEQ. Ik heb zelf al alles geprobeerd met ontstoppers, maar niets hielp. Nu is mijn hoop gevestigd op ROVEQ. Kunt u mij zeggen wat ik het beste kan gebruiken met een goede prijs/ kwaliteit verhouding?
  mvg, Hennie Zoetman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *