Kalkaanslag verwijderen.

Wat men kalk noemt in (hard) leidingwater is opgelost calciumwaterstofcarbonaat. Wordt er warm water gebruikt, bijvoorbeeld in de doucheruimte of in de waterkoker, dan neemt de oplosbaarheid af en slaat het kalk neer of zet zich af aan wanden. Dit wordt ook kalkaanslag of ketelsteen genoemd.

Kalkaanslag verwijderen

Kalkaanslag op kraan

Wat doet kalkaanslag.

Eerst zie je dat de glans van kranen in de badkamer en toilet verdwijnt, dat glazen, plexiglas en kunststof douchewanden wit uitslaan en tegels ruw worden. Water wat langs deze oppervlakken loopt, blijft door het ruwe oppervlakte steeds langer zitten, het verdamt, het proces van kalkopbouw versnelt.

Bacteriën en schimmels.

Schimmels en bacteriën gedijen goed in vochtige, warme ruimtes en deze zijn slecht voor onze gezondheid. Oppervlakken die ruw zijn geworden door kalkaanslag zijn een ideale broeiplek voor deze bacteriën en schimmels.

Mondkapjes

Microvezel droogdoek

Voorkomen.

Kalkaanslag kan je goed voorkomen door na het douchen de oppervlakken goed droog te maken met bijvoorbeeld een droogdoek of een raamwisser. Kalk zal minder snel voorkomen op droge gladde oppervlakken.

Verwijderen van huidvetten en zeepresten.

Door het regelmatig reinigen van het oppervlak met de Hygiënische sanitair reiniger zullen andere vervuilingen zoals huidvetten en zeepresten gemakkelijk verwijdert worden. Deze aanslag is vaak gemakkelijk te verwijderen en zorgt voor een hygiënisch en schoon oppervlak. Het oppervlak is hierdoor makkelijker droog te maken en kalkaanslag zal zich minder snel vormen.

Hygiënische reiniger 1-ltr

Verwijderen.

Voor het verwijderen van kalkaanslag in de badkamer, urinesteen in het toilet en kalkaanslag in apparaten kunt u eenvoudig gebruik maken van het assortiment anti kalk producten van ROVEQ. Voor zowel de regelmatige schoonmaak als hardnekkige kalkaanslag heeft ROVEQ prima kalkreinigers beschikbaar.

Ontkalken zonder de oppervlakken aan te tasten of te beschadigen met een ontkalker die niet ruikt? Het kan. De superontkalkers van ROVEQ zijn veilig voor RVS, kunststof, de glazen en plexiglas douchewanden.

Hieronder de vrschillende soorten ontkalkers voor dagelijks gebruik en voor hardnekkige kalkaanslag.

Badkamer ontkalker

Een bijzonder krachtige reiniger, voor het regelmatig ontkalken van de badkamer.

Badkamerontkalker

Toiletreiniger 750ml

Toiletreiniger

Een bijzondere krachtige reiniger met een speciale formule die vuil en urinesteen verwijdert. De gel hecht zich optimaal aan de rand van de toiletpot en werkt lang en grondig door.     Deze reiniger is zeer geschikt voor dagelijks gebruik.

Super ontkalker GEL

De dikke consistentie van deze krachtige industriële ontkalker heeft het vermogen om vast te klampen aan de kalkaanslag, bijvoorbeeld onder de toiletrand of de wanden van de douchecabine. Het werkt langdurig en effectief door. Ook voor gebruik in urinoir en de afvoerleiding van het urinoir

Superontkalker GEL 750ml

Superontkalker LIQUID 1-ltr

Super ontkalker LIQUID

Ons sterkste product, geschikt voor het verwijderen van kalkaanslag en urinesteen. Zeer geschikt voor apparaten en leidingen.