Keuken reinigen en ontvetten

Keuken reinigen en ontvetten

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=lscXiJ-cDwc” width=”200″ height=”1600″]

Voor het reinigen en ontvetten van de keuken zet u de volgende spullen klaar: de ROVEQ ontvetter, een microvezeldoekje, een schuursponsje en een emmer warm water.

Indien u gebruik maakt van ontvetter concentraat, deze eerst verdunnen. 1 deel ontvetter op 4 delen water. Gebruik een sprayflacon om de ontvetter eenvoudig te verdelen over de schoon te maken oppervlakken.

Begin eerst met het sprayen van de ontvetter op de afzuigkap en de kookplaat, zodat de ontvetter op deze oppervlakken langer kan inwerken.

Vervolgens sprayt u de ontvetter op de bovenste keukenkastjes. Maak het microvezeldoekje nat in de emmer en wring deze goed uit. Met het microvezeldoekje neemt u de keukenkastjes af. Vouw het doekje in vieren. Zo kunt u meerdere keren een schoon deel van het doekje gebruiken voor het afnemen.

Het aanrecht en de gootsteen reinigt u op dezelfde manier. Daarna kunt verder met de onderste keukenkastjes. Werk bij voorkeur van boven naar beneden, zo weet u zeker dat u niets overslaat en voorkomt u dat er onbedoeld druppels op delen van keuken terecht komen die u reeds heeft schoongemaakt.

Als laatst zijn de afzuigkap en kookplaat aan de beurt. De ontvetter heeft in de tussentijd zijn werk goed gedaan. Indien de afzuigkap of kookplaat sterk vervuild zijn, bijvoorbeeld door ingebrand vet, kunt u het schuursponsje gebruiken voor extra schoonmaakkracht.