Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 3.235.172.213 op.
(lees ook ons Privacy statement)
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.

.
Gerard M. uit Leeuwarden heeft geschreven op 26 september 2017:
Ik had een heel hardnekkige verstopping in de afvoerbuis van de wasbak op de bovenverdieping van mijn huis. De afvoer bleek verstopt te zitten met urinesteen. Na eerst met gewone azijn het geprobeerd te hebben werd de verstopping erger doordat er wel wat loskwam maar dit halverwege helemaal vast kwam te zitten. Gebeld met Roveq over dit probleem en op advies de 5 liter ontkalkingsgel besteld en dit in de afvoer gegoten. In eerste instantie leek het niet of nauwelijks te werken. Al met al, na goed 3 weken inwerken kwam er eindelijk beweging in, door steeds een scheutje gel er in te gooien en dit weer 24 uur in te laten werken, heet water toe te voegen en de losgekomen rommel er van bovenaf weer uit te zuigen met een waterzuiger (die ik gratis te leen kreeg van Roveq, dank daarvoor) kwam het stukje bij beetje los. Na 5 weken is alle kalk eruit en de wasbak loopt weer supergoed door. Met heel veel geduld dus! Maar het werkt ! 🙂

3 reacties op “Gastenboek

 1. S. Buijs zegt:

  Beste mensen onlangs ook de superontkalker besteld. Wij hadden bruine urinesteen aanslag in onze intussen 30 jaar oude wc’s. En ondanks alle oma weet raad middelen, niets hielp. Roveq superontkalker en wc reinigers besteld, 1 lange nacht de voorgeschreven hoeveelheid gedoseerd. En, alle aanslag echt weg. En nog een tip voor aangeslagen douchcabine tegels. Besproei ze met de ontkalker, een goede tijd laten inwerken, en nieuwe ontkalkte en zeepvrije tegels. Echt niet te geloven want alle rotzooi in de normale markt te krijgen lukt dit niet. Wellicht kan het ook bij glazen cabines gebruikt worden. Roveq u maakt het waar, dank daarvoor!!

 2. Robin Veenstra zegt:

  Beste Jürgen,m
  Bedankt voor uw vraag. Onze urinesteenverwijderaars kunnen veilig gebruikt worden met een septische put. Bij juist gebruik zullen ze geen invloed hebben op de werking hiervan.
  Robin.

 3. jürgen zegt:

  Beste, Ik heb een nieuwe WC-pot sinds enkele maanden in gebruik en tot mijn grote schrik zie ik nu al kalkaanslag, alhoewel wij zeer regelmatig poetsen. Onderaan in de pot en ook net boven de watergrens. Onze toiletten zijn echter aangesloten op een septische put en de goede werking ervan is sterk afhankelijk vh feit of men al dan niet veel on-ecologische reinigingsstoffen gebruikt. Ik vraag me dus af of de liquid en/of de gel daar ook een invloed gaan op hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *