Hoe herken je een eerlijke glazenwasser

Hoe herken je een eerlijke glazenwasser

Eerlijke glazenwassers: Telkens weer worden we opgeschikt door nieuwsberichten over glazenwassers die zich ‘opdringerig’ of zelfs agressief gedragen. De ramen worden ongevraagd gelapt en het slachtoffer wordt vervolgens op agressieve, soms zelfs gewelddadige wijze onder druk gezet om te betalen. De politie waarschuwt met regelmaat voor dit soort afpersingspraktijken.

Steeds vaker horen we van ‘bendes’ die met oude, aftandse ladders en ander materieel door de wijken vliegen om ‘bijna gratis’ uw ramen te lappen of de dakgoten schoon te maken. Vaak staan ze onverzekerd op de ladder en in veel gevallen leveren ze ook nog eens slecht werk af. Om van de wisseltrucs met (vals) geld en babbeltrucs om toegang tot woningen te verkrijgen nog maar te zwijgen.

Het is een vrij beroep.

Ook komt het voor dat glazenwassers doen alsof u als klant geen andere glazenwasser in de arm mag nemen. Zo’n glazenwasser ‘claimt’ een wijk, terwijl het een vrij beroep is. Als klant bent u vrij om uw glazenwasser te kiezen. U hoeft dan ook niet akkoord te gaan met een glazenwasser die vindt dat uw wijk van hem of haar is.

Helaas moeten we constateren dat de markt is vergeven van de schoonmakers die het met hun malafide praktijken voor de eerlijke en hardwerkende ondernemer verpesten. Hun prijzen liggen vaak zo ver onder de marktwaarde, dat het afdragen van verplichte lasten of het opbouwen van een pensioen er natuurlijk niet inzit.

Gelukkig zijn er ook genoeg bonafide, ondernemende en vooral hardwerkende glazenwassers actief. ROVEQ vindt het tijd om met een lijstje te komen om zeker te weten dat u een eerlijke glazenwasser aan de deur heeft. Onderstaande tips zullen u helpen deze te herkennen.

Tips.

  • Vraag gerust het visitekaartje van de glazenwasser. Gegevens als kamer van koophandel nummer en vestigingsadres zal de hardwerkende ondernemer graag aan u geven. U kunt deze gegevens via de KvK controleren (www.kvk.nl)
  • Google de naam van het bedrijf en de naam van de eigenaar ook eens, meestal kunt u wel ervaringen vinden over het bedrijf of persoon.
  • Let de glazenwasser op zijn eigen veiligheid? Een goede glazenwasser werkt met goedgekeurd gereedschap, stevige ladders en heeft ergonomische glazenwassers gereedschappen.
  • Beweert de glazenwasser dat het ‘zijn’ wijk is, en er geen andere glazenwassers in de wijk mogen komen? Dan mag u de glazenwasser er gerust op wijzen dat u zelf bepaalt welke glazenwasser uw ramen wast.
  • Betaal bij voorkeur achteraf (gepast) en controleer eerst samen met de glazenwasser zijn werk. Een goede en eerlijke glazenwasser laat met trots zijn geleverde werk zien. Bij een eerlijke glazenwasser mag u vaak ook per bank betalen. U hebt altijd recht op een betalingsbewijs!
  • Ga niet zomaar aan de deur een contract voor langere tijd aan, zeker niet als u verzocht wordt direct vooraf te betalen.
  • Gebruik uw gezond verstand.
  • Heeft u te maken met een intimiderende glazenwasser of komt deze gewelddadig over? Aarzel niet en bel de politie.

Bent u glazenwasser en heeft u meer tips om deze lijst aan te vullen? Reageer dan hieronder!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Een reactie op “Hoe herken je een eerlijke glazenwasser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *